Psikiyatri Hastalarının Söylediği 10 Akıl Dolu Söz

Psikiyatri Hastalarının Söylediği 10 Akıl Dolu Söz

Pskiyatristler ne iş yapar diye düşündünüz mü hiç? Halktan bazıları psikolog olarak bilir bazıları da deli doktoru olarak. Genel olarak en çok karşılaşılan deli doktoru sıfatıdır. Tabi bunun denmesinin sebebi biraz geçmişe dayanıyor. Psikolojik rahatsızlığı olan herkese deli deniyordu bundan dolayı da onu tedavi edene deli doktoru diyorlardı. Herkesin psikolojik rahatsızlığı olabilir, çekinilecek bir durum değil. Unutmamak gerekir biz de bir gün hasta olabiliriz ve psikiyatristlerin kapısını çalabiliriz. 

Psikiyatristlere, yani uzman hekimlere sormuşlar; "Psikolojik rahatsızlıkları olan hastadan duymuş olduğunuz ve sizi etkileyen en güzel söz hangisiydi?"


“İlaçları beni tedavi etmesi için almıyorum, çünkü bende tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık yok. Benim çevremdeki herkes deli olduğu için, ilaç onlara uyum sağlamama yardımcı oluyor.”


“Bütün hayatımızı mutlu olmak için bir yer ve başka kazanımlar elde etmemiz gerekir düşüncesiyle harcıyoruz…”


“Hayal dünyasında küçük bir seyahate çıktığını ve bir an kendini yakalayıp gerçekliğe dönüp dönemeyeceğin zamanı bilmediğini düşün. İşte ben her gün bunu yaşıyorum.”


“Kendimi bir hayalet gibi hissediyorum. Tüm mutlu hayatların olduğu bir yerde, perde arkasında görünmez bir şekilde dolaşıyorum.”


“Acı hissetmek, hiçbir şey hissetmemekten daha iyidir.”


“Aldığınız her küçük kararın, sizin için ölüm kalım savaşına dönüştüğünü hayal edin.”


“İnsanlar ilaçları daha iyi hissetmek için kullanmıyor. Aksine kendilerini daha az kötü hissetmek için kullanıyorlar.”


“(Sesini kaybettikten sonra…) İşte şimdi gerçekten yalnızım.”


“Sanırım ben yerin lav olduğu zamanla, hayali arkadaşları olan insanların şizofren sayıldığı zaman arasındaki geçiş dönemini kaçırdım.”


Sizce de bir kaçı gerçekten ilginç sözler değil mi?

Bir daha ki yazı da görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın!