Başarılı İnsanların Alışkanlıkları

Başarılı İnsanların Alışkanlıkları

Konumuz başarılı insanların alışkanlıkları. Evet bugün ki yazımızda başarılı insanlar ne yapmış hangi alışkanlıkları edinmiş onu okuyacağız. Bu yazıyı yazarken Başarılı İnsanların 7 Alışkanlığı kitabından faydalanılmıştır. Size de tavsiye ederim çok güzel kitaptır. Kitap listenize ekleyebilirsiniz. Özellikle motive olmak isteyenler tercihlerini bu yönde kullanabilir.

Önemlilik Sıralaması


Aslında pek çoğumuz günlük hayatımız da gerçekten yapılacak şeyleri önemlilik sıralamasına göre yapmıyor. ”Yapamıyoruz” unutuyoruz veya ama gerçekten bu çok önemli ben mesala şimdi günlük olarak, beyaz tahtama en önemliden, en az önemliye doğru önceliklerimi hedeflerimi yazıyorum.
O gün neler yapılması gerekiyor. Aslında baktığımız zaman şöyle gitmesi lazım. İlk olarak en önemli ve en acil olanı yapmak lazım, ikinci olarak acil ama önemine göre olması gerek.
Böyle yaparsanız hayatımızda çok daha verimli olacağız. Umarım bunuda hemen uygularsın.

Sonunu Düşünerek İşe Başlamak

Yani bu ne demek, bir işe başlarken hangi noktalara ulaşmak istediğimizi kendimize söyleyebilmekten bahsediyoruz ve zaman geçtikçe de bu hedeflerimizi, bu vizyonumuzu bu amacımızı kendimizi hatırlatmak ve sürekli odakta kalmak aslında.
Yani temelinde gerçekten gözünüzün önünde bazı şeyleri canlandırdığımız zaman, zihnimizde sürekli ona odaklanmış oluyor ve ona giden yolda yeni yollar keşfediyoruz. Bu yüzden gerçekten en son nereye ulaşmak istiyorsan onu düşünerek işinize başlarsan çok daha verimli olacaktır.

Proaktif Olmak

Yani proaktif olmak nedir? Hayatımızda yaşadığımız her bir olaydan başkalarını suçlamak yerine, kendimiz bu durumun gerçekten sorumluluğunu alıp ya ben bundurumu nasıl değiştirebilirim.
Neler yapabilirim de daha iyi iyileştirebilirim veya bu durumu nasıl çevirebilirim, neler yapabilirim de iyileştirebilirim veya bu durumu nasıl tersine çevirebilirim diye aslında. Hani olurya belki çevrenizde bazı insanlar çok başarılıdır ve dersiniz içinizden onlar neler yapıyor da ben yapamıyorum, keşke zengin olsaydık yada zengin bir insanın çocuğu olsaydım gibi düşüncelere gireriz.
Yani aslında üstün üstü var, mükemmelin mükemmeli var. İyinin iyisi var. Gerçekten olduğumuz yeri değerlendirip neler yapabiliriz buna baktığımız zaman hayatımızın seyrini ve yolumuzu da değiştirebiliriz.

Kazan kazan

Kazan kazan ilkesi veya politikası da diyebiliriz. Aslında ne yazık ki, Dünya da pek çok insan, kazanırken bir yerlere gelirken başkalarını da aşağı çekme eğilimi var. Ama böyle olmak zorunda değil, eğer sen kazanıyorsun ve başkalarının kazanmasına ve kendini geliştirmeye izin veriyorsun.
O zaman markan, o verdiğin servis çok daha kaliteli bir yere gidebiliyor ve uzun ömürlü olarak da başarını devam ettirebilirsin ama ben şimdilik kazanıyım dünya`ya ne olursa olsun. Ben biraz cebime bakıyım, para mı kazanayım, karımı kazanayım dediğimiz zaman da uzun dönemli olarak aslında bize geri dönüyor ve bizim başarımızı da etkiliyor. O yüzden tekrar başarı ile ilgili bu düşüncelerini tekrardan düşünüp değiştirebilirsin, şekillendire bilirsin diye düşünüyorum.

Önce Anlamaya Çalış Sonra İse Anlaşılmaya

Aslında pek çoğumuz ilk önce, bizi anlasınlar istiyoruz böyle çevremizde ki insanlar. Özellikle bu çok fazla oluyor romantik ilişkiler de ama böyle olmak zorunda değil gerçekten anlaşılmak istiyorsak ilk önce durup karşımızda ki kişiyi anlamaya çalışmalı ve biz anladıktan sonra karşımızdakinden bunu beklemeliyiz.
Ancak bu şekilde çok daha iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum ve çok dana sağlıklı ilişkiler elde edebileceğini düşünüyorum.

Sinerji Yaratma

Yani sinerji yaratmak ne demek. Gerçekten sana enerji veren, senin modunu yükselten şeyler izleyebilirsin, o tarz arkadaş gurupları çevrende bulundurabilirsin çünkü gerçekten çevremizde bulundurduğumuz insanlar bizim başarımızı o kadar fazla etkiliyor ki.
Bunun sonucunda da ya istediğimiz yerlere çok rahat bir şekilde geliyoruz ve çok daha motive olarak kendimizi geliştirerek ulaşabiliyoruz yada olduğumuz yerde kalıyoruz ve sürekli de şikayet etmeye başlıyoruz hayatımız ile ilgili o yüzden o güzel enerjiyi yakalarsan senin için çok daha güzel olacağını düşünüyorum.
Lütfen sana gerçekten iyi gelen şeyleri çevrende bulundurmaya dikkat et.

Baltayı Bile

Baltayı bile ne demek gerçekten burada şundan bahsediyor aslında. Bir insan olarak bir varlık olarak. Fiziksel, ruhsal, zihinsel, sosyal ve duygusal olarak da kendimizi sürekli yenilememizden bahsediyor.

2 yorum

  1. Güzel yazı ama fazla detaylı değil bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Haklı olabilirsiniz. Ancak yazı olarak çoğu kişi okumaktan sıkıldığı için kısa tutmak zorunda kaldım. Daha detaylı bilgileri kişisel gelişim kitaplarından edinebilirsiniz.

      Sil