Diyaliz Teknikeri Kimdir? Nasıl Olunur? Diyaliz Teknikeri Maaşları

Diyaliz Teknikeri Kimdir? Nasıl Olunur? Diyaliz Teknikeri Maaşları

Diyaliz Teknikeri Kimdir?

Diyaliz Teknikeri, diyaliz işini genel olarak yapan ve idare eden, hastalara her konuda yardımcı olan sağlık profesyonelidir. Üniversitelerin meslek yüksek okullarında bulunan ön lisans diyaliz bölümünden mezun olan kişilere diyaliz teknikeri unvanı verilir. Bölüme giriş için özel bir yeterlilik yok üniversite sınavına girip bölümü kazanabilirsiniz.  Diyaliz teknikerleri üniversitelerde aldıkları profesyonel eğitim ile sağlık sektörüne destek oluyor. Diyalizin en iyi şekilde gerçekleşmesini sağlar ve hataları engeller. Böbrek hastalıkları olan kişilerin damar yolu zor bulunabilir ama diyaliz teknikerleri üniversitedeki uygulamalı dersler sayesinde tecrübeli bir şekilde sahaya çıkıyorlar.

Diyaliz Teknikeri Görevleri

  • Hekim tarafından verilen uygulamaları doğru bir şekilde yapmak
  • Diyaliz hastalarını diyaliz makinesine bağlamak
  • Hastaların sürekli takibini yapma
  • Diyaliz makinelerinin bakımını gerçekleştirmek
  • Hastaların şikayetlerini dinlemek ve sorunlarını çözmek
  • Hasta yakınlarına hasta hakkında bilgi verme
  • Böbrek ile ilgili tüm terimlere ve hastalıklara hakim olmak
  • Böbrek hastalıklarında diyet hakkında bilgi sahibi olma
  • Diyaliz ile ilgili aletlere hakim olma ve sahip çıkma

Diyaliz Teknikeri DGS İle Geçebileceği Bölümler

"Diyaliz" ön lisans programını bitirdiğinizde eğer 4 yıllık bir bölüme tamamlamak isterseniz bazı bölümlere DGS ile geçebilirsiniz.
  • Hemşirelik
  • Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

Diyaliz Teknikeri KPSS Atama Puanları

En son yapılan 18.000`lik atamada diyaliz teknikerliği için 232 kadro verilmiştir. Bu kadrolara yerleşmede kullanılan en yüksek not 87,95845 ile İzmir T.C. Sb. Sbü. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne aittir. Kadrolara yerleşmede kullanılan en küçük taban puan ise 77,55585 olarak listelenmiştir. Bu puan da Manisa Demirci Devlet Hastanesi’ne aittir. 2018/5 atamasına göre yazılmıştır.

Diyaliz Teknikeri Maaşı

Diyaliz teknikerleri üniversite hastanelerinde, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde ve diyaliz merkezlerinde çalışabilir. Devlete atanmak istiyorsanız şuan ki adıyla Kamu Personeli Seçme Sınavı`na girebilirsiniz. Devlette maaşlar yıldan yıla zamlanır ve değişir. Ayrıca her hastanede farklı maaş olabilir. Çünkü işin içinde döner sermaye vardır. Şuan da edinilen bilgiye göre;
Diyaliz teknikeri maaşı+Sabit ek ödeme+Döner Sermaye+Yemek ücreti toplam 3 bin 400 Türk Lirasını geçmektedir. Tabi ki bu maaş mesailer hariçtir. Özel hastane ve diyaliz merkezlerinde maaşlar değişkendir. Eğer Diyaliz Teknikeriyseniz aşağıya yorum yazarak maaşınızı ve meslek hakkındaki yorumunuzu yazabilirsiniz. 

1 yorum

  1. Diy. Teknikeri5 Mart 2019 11:33

    Diyaliz teknikeri 2019 zamlı maaşları çok daha yüksek. 4000+ rahatlıkla buluyor. Bu yazıda biraz iyimser yazılmış.

    YanıtlaSil