Farklı Bir Öğretmen: Behzat Rasuli

Farklı Bir Öğretmen: Behzat Rasuli

Merhaba dostlar! Bugün günlerden "12.12.18" evet bu özel güne yazı yazmasam olmazdı. Ben de ne yazayım diye düşünürken üzerimde büyük emekleri geçen bir matematik hocasından size bahsedeceğim. Hoca mı diyeyim öğretmen mi bilemedim. Eskiden ortaokul öğretmenlerimiz "Hoca camide!" deyip tepki gösterirlerdi. Şimdide aynı tepkiyi yememek için başlığı düzgün yazdım :) Benim için öğretmen yerine hoca kelimesi daha samimi geldiğinden hoca kelimesini kullanacağım. Öncelikle Behzat Rasuli hocamın fotoğrafını paylaşarak yazıya başlamak istiyorum. 


Gayet karizma bir matematik hocası var karşınızda. Evet öncelikle geçmişinden bahsedelim demeyi isterdim ama internette geçmişi hakkında bir bilgi bulamadım. İTÜ Uçak Mühendisliği bölümünden mezun olduğunu biliyorum. Behzat hocanın tabiriyle biz de boşverelim geçmişi diyelim en iyisi :)

Behzat Rasuli Konu Anlatımları İyi Mi?


Asıl soruya geldik. Ben her şeyi kendi üzerimden yorumlayacağım. Ben klasik antrenmanlarla mat çözen bir kişiydim. Daha sonra donanımhaber forum sayesinde Behzat hocamla tanıştım. İlk önce ücretsiz ile başladım. Bir anda şok oldum! Neden derseniz bildiğin içimden "Adam tam sayıları bildiğin trigonometri gibi anlatıyor" dedim. Tabi bunu ders saatini görünce dedim :) yavaş yavaş izledim. Zamanla içten içe olduğunu hissettim. Konu anlatımlarında Behzat hocamız baya samimi. Behzat hocamız önermese de ben kendime lazım olan konuları alıp ilerledim. Başta matematik netlerim 5,6 civarında iken üzerine 20 daha ekledim. Bu benim için büyük başarıydı. Hatta bu yıl hedefi baya yükselttim. Bu yıl matematiği fullemeyi hedefliyorum. 

Behzat Rasuli Dinleyen Herkes Başarılı Olur mu?


Bu soruya cevap vermek çok zor. Çünkü herkes aynı şekilde başlamıyor. Ve bazen Behzat Hoca önceden temel isteyen işlemlere başvuruyor. Ben de çok zorlandım ama yavaşta olsa ilerledim. Bilmediğim, anlamadığım her soruyu başka öğretmene veya arkadaşıma sordum. O ünlü sticker`ı bende yapıştırdım. Tekrar tekrar o soruya baktım. Bunun başka çaresi yok. Soru kesmeyi hiç sevmezdim. O yüzden hiçbir soruyu kesmedim. Eğer soru kesmeyi seviyorsanız kesip kendinize bir kes-yapıştır defteri yapabilirsiniz.

Derece İçin Behzat Rasuli Şart Mı?


Bu soru biraz saçma oldu ama merak edildiğinden bende yazıp yorumumu belirtmek istedim. Tabii ki hayır. İnternet aleminde bir çok hoca var. Onu da geçtim iyi lisede okuyan arkadaşların çok iyi hocaları var. Özellikle donanımhaber`de böyle tartışmalar oluyordu bundan dolayı başlığı yazıp ben de yorumumu belirttim. Ha şu gerçek var ki Behzat hocamız gerçekten başarılı ama derece için kesinlikle şart değil.

Buz Dağının Görünmeyen Kısmı: Barış Ayhan


Barış Ayhan hocam için ayrı bir yazı yazacaktım ama son anda vazgeçip onu da bu yazıya katmak istedim. Buz dağının görünmeyen kısmı dedim çünkü gerçekten görünmüyor. Hatta Behzat hoca izleyip Barış Ayhan hocamızı tanımayan bile var. İşlem yeteneği konusunda bile sıkılmadan 275 soru yazan hocamızdır kendisi. Mükemmel soruları vardır. Özellikle LYS yani yeni adıyla AYT kısmındaki konularda yazdığı sorular efsanedir. Bazı sorular diğer yayınlara benzeyebilir. Bu her yayında olağındır. Sırf bir kaç soru benziyor diye oradan buradan alıyor diyenler oluyor. Bence hocaya ayıp ediyorlar gerçekten. Trigonometride toplam 764 soru var. Hangi kaynakta bu kadar soru var?


Son Sözler: Behzat Hocayla çalışıp çalışmamak sizin kararınız. Bu sadece benim ve arkadaşlarımın yorumudur. Arkadaşlarımı da işin içine kattım çünkü bir çoğu hocamızdan memnun. Ben ve arkadaşlarım özellikle AYT kısmını tavsiye ederiz. Siz yine iyice araştırma yapıp öyle alın. Son olarak internet adresini paylaşarak konuyu bitiriyorum. Bu tür öğretmen tavsiyeleri gelsin istiyorsanız yorum bölümünde fikrinizi belirtebilirsiniz. (Site Adresi: https://hayalkurun.com/)

10 yorum

  1. KAF`lar güzelde, şu soru kulüpleri çok saçma. KAFda ki soruları alıp soru kulübüne koyuyorlar birde onu satıyorlar. Yoksa hocalara bir lafım yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam haklı olabilirsin ama tekrar için vs. konuyor olabilir. Ben daha önce almadın. Çünkü param yoktu. Yani öğrenciyiz ne de olsa. Siz de almayıp başka kaynaklara yönelebilirsiniz. Cevabımı yanlış anlamayın. Piyasa da bir çok kaynak var. Behzat hocadan dinleyip KAF`ı da bitirdikten sonra sadece bu yayınla sınırlı kalmayın açılın.

      Sil
  2. Efsane hocalardan biri gerçekten. Hem çok seviliyor hem de çok eleştiriliyor. Kitapları pahalı gözüküyor ama sanki piyasaya göre normal gibi geldi bana. En azından benim arkadaşlarım da kitaplara pahalı dediği için böyle bir açıklama yaptım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatlar piyasanın bir tık üstü gibi. Ama gerçekten kaliteli.

      Sil
  3. temmuzda başında tyt matematiğe kafdan başlayan 12.sınıfa geçen öğrenci kaf 1 ve 2 yi eylül 15 e kadar rahat bir şekilde bitirebilir mi
    uzunluğu nasıldır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. temeli olan bir öğrenci

      Sil
    2. Temmuz-Ağustos-Eylül yeni başlayan birisi istikrarlı bir şekilde ilerlerse bitirir. Ancak bu istikrar dediğimiz şey genelde olmuyor ondan dolayı konuları uzuyor. Yoksa her hafta 2 konu bitirseniz, kaf1-2 kitaplarını hedeflediğiniz gibi bitirebilirsiniz. Eğer sadece matematik çalışacaksanız rahat denilebilir ama diğer dersleri de katarsak çokta rahat olmayacaktır.

      Sil
    3. "Temeli olan öğrenci" çok geniş bir kavram. Nasıl bir temeliniz var? Eğer bu temelle karekök, acil gibi yayınevlerinin matematik soru bankasını çözebilecek seviyedeyseniz o kitapları çözmenizi öneririm.

      Sil
    4. puanı 480 bir anadolu lisesine gidiyorum, konuyu çalışmaya başladığım zaman çabucak kavrayabiliyorum.
      zamanında çoğu konuyu rahat halledebiliyordum ama unuttum maalesef
      temmuz ortası tyt ye başlamayı düşünüyorum
      günde 4 saat mat çalışmayı planlıyorum kalan vakte de fizik ve biyoloji bakacağım
      sizce "günde 4 saat istikrarlı bir biçimde" tyt matematik kaf 1 ve 2 ne zamana yetişebilir

      Sil
  4. Kendiniz denemeden bilemezsiniz.
    Ama 2-5 ay min-max süresi olabilir. Fonksiyonlar, problemler vs. çok zaman yiyor. Kolay konuları hızlı bitirseniz ve bir çok konuda lisenizden dolayı temeliniz olacağından 2 ayda bitirirsiniz. Belki çok daha hızlı olabilirsiniz ama bunu ancak siz kendiniz bilebilirsiniz. O yüzden çalışıp kendinizi test edin.

    YanıtlaSil