Yaşlanınca Mı Özgür Oluruz?

Yaşlanınca Mı Özgür Oluruz?

Evet, bugünde böyle bir başlık atarak yazıma başlıyorum. Ama yazıdan önce bir şeye açıklık getirmek isterim evet uzun süredir yazı yazmıyorum. Dur bi bakayım en son 27 kasımda atmışım ve üzerinden 1 haftadan fazla bir süre geçmiş. Erteleme hastalığına yakalandım bende. Gerçi uzun zamandır var bu hastalık. Her şeyi erteliyorum. Kendimi durduramıyorum. Yazı yazmaya oturuyorum anında başka bir sayfaya geçiyorum ve o sayfa orada kalıyor. Gece vakti yatarken "ben yazı yazacaktım ya..." diyip kalıyorum. O saatlerde kalkıp yazmak çok zor. İşin zor yanı yazacak konu bulamamam. Yani bir teknoloji sitesi olsa kolaylıkla yazarım ama kişisel blog olunca kafalar karışıyor. Anlayacağınız kişisel blog işine hala alışamadım. Ama bırakmayacağım azda olsa yazmaya devam edeceğim.
Erteleye erteleye zaman akıp gidiyor. Planlar, projeler, sunumlar, ödevler, dersler, sınavlar, yapılacak işler, gidilecek yerler bir sürü şey var. Bunlar ne zaman bitecek? Ne zaman özgür olacağız? Yaşlanınca yani emekli olunca cidden özgür olabilecek miyiz? Sahil kasabası hayallerimiz gerçek olacak mı? Kafamda deli deli sorular. Bence her gün yine bir sorumluluğumuz olacak ve yine bir şeyleri erteleyeceğiz. En azından ben kendim için böyle düşünüyorum. Erteleme hastalığı benim kafayı bozmuş olabilir. En yakın zamanda ertelemenin önüne geçmeliyim. Ne demişler "Erteleme, harekete geç!" Konuyu fazla dağıtmadan devam edelim. Size bir soru sormak istiyorum şu yukarıda saydığım sorulardan, düşüncelerden, fikirlerden kurtulup nasıl hayatı dolu dolu yaşarız? 
Evet cevabınız nedir? Çünkü cevabını ben bilmiyorum siz biliyorsunuz. Cevabını bilen kişiler yorumlar kısmında lütfen görüşünü bildirsin. Burada biz bizeyiz. Birlikte kaynaşır hep birlikte öğreniriz. Hayatının her anında mutlu olan insanlar var mı sizce? Yoksa bize mi öyle görünüyorlar? Yani ben her ne kadar gülümsemeye çalışsam da her zaman bu böyle olmuyor. Hep gülmek çok zor bi iş. Konunu başında "Yaşlanınca Mı Özgür Oluruz?" dedik. Ama bakın konu nerelere geldi. Günlük yazılarda çok dağınığım konu nereden nereye geliyor. Ha yaptığım bir şeyde yok sadece size soru soruyorum ben de işin içinden çıkamadım. En azından birlikte beyin fırtınası yapmış oluyoruz. Bu konu hakkında görüşlerinizi yorum bölümünde belirtmeyi unutmayın. Yazımızın sonuna geldik. İşte bu kadar. Bir daha ki yazıda görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kalın!

4 yorum

  1. Soruyu değiştirerek ben de sana sormak isterim -ölünce mi özgür oluruz?- hadi bakalım :)
    Çünkü bu dünya hayatında hiçbir zaman sorumluluklardan, görevlerden kurtulamayacağız, tatil yaparken dahi tonla sorumluluk alıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Doğmadan önce özgür müydük?" sorusuna benziyor. Ya da ben nedense bu iki soruyu birbirine benzettim. Bu soruyu cevaplayabilir misin? Neyse konu iyice karışıyor :) en iyisi bu tür düşünceler yerine tüm sorumluluklarımızı ertelemeden yapmalıyız. Belki böyle hayat dolu dolu yaşanır.

      Sil
    2. Özgür olmak herkese göre değişen bir ifade burada bunun için tartışmaya gerek yok bence. Kimine göre okula gitmemek özgürlükken kimine göre ise okula gidebilmek özgürlüktür.

      Sil