Youtube'un Biyoliçesi: Selin Hoca

Youtube'un Biyoliçesi: Selin Hoca


Charles Darwin`in de içinde olduğu Beagle adlı keşif gemisinin yola çıktığı, aya ilk insanlı uçuşu gerçekleştiren Apollo 8`in dünyaya başarıyla döndüğü günden herkese merhaba! Nasılsınız, iyi misiniz? Havalar nasıl? Baya soğudu bu aralar ya. Tabi siz neredesiniz bilemem de Bursa`da havalar soğuk :) Neyse konumuza dönelim. Evet konumuz "Selin Hoca". Bundan önce Behzat Rasuli hocamız hakkında kendimin ve arkadaşımın yorumunu aktarmıştım. Buraya tıklayarak Behzat Hoca hakkındaki yorumlarımıza ulaşabilirsiniz. Bugün ise Selin Hoca hakkında konuşacağız.Selin Hoca Kimdir?

Araştırdım ama biyografisini ben bulamadım. Ama yanlış hatırlamıyorsam kendisi Ankara Üniversitesi - Biyoloji bölümü mezunudur. Bunun dışında da pek bir bilgim yok. Eğer sizin bir bilginiz varsa lütfen yorum bölümünde belirtin herkes faydalansın. Bizde "Geçmiş geçmiştir; ama gelecek bizimdir. " diyerek yazımıza devam edelim.



Selin Hoca Konu Anlatımları Güzel Mi?


Bu biraz öznel bir kavram. Ben şahsen biyolojiyi seven birisiyim. Ondan dolayı ders zevkli geliyor ve Selin Hocayı zevkle dinliyorum. Kendimden bahsetmek gerekirse ben lisedeki yarım yamalak biyolojimle direkt Selin Hoca konu anlatımlarına başladım. Konu anlatımlarından sonra çözmek için de palme yayınları biyoloji soru bankasını aldım. Konuyu izleyip önemli kısımlarını not alıp soru çözüyordum. Bu kadar. Yani pek farklı bir yanı yok. Bu yıl sınav kolaydı ondan netlerde çok iyi geldi ama denemelerde de full veya bir kaç soru kaçıyordu zaten. Konu anlatımlarını izleyip palme çözen kişi halletmiştir demeyi çok isterdim ama biyoloji kesinlikle tekrarsız olmaz. Siz siz olun tekrarınızı yapın.

Burada da bir konuya açıklık getirmek istiyorum: Selin Hoca iyi bir hoca evet kabul ediyorum ama bu diğerlerinin daha kötü olduğu anlamına gelmiyor. Çok güzel biyoloji hocaları var. Size en yakın kim geliyorsa onunla devam edin. Tekrar edin ve test çözün emin olun başarıya ulaşacaksınız. Peki neden Selin Hocayı tanıtıyorsun diye soracak olursanız çünkü ben onunla çalıştım ve hala daha çalışmaya devam ediyorum. Bir sürü biyoloji kanalı var ama çoğunun bir kaç videosu dışında bir videosunu izlemedim ve izlemediğim kanallar hakkında yorum yapamam.


Selin Hoca İle Nasıl Çalışılır?



Selin Hoca ile çalışmanın bir çok yolu var. Ben kısaca kendi çalışma stilimden bahsedeyim. Öncelikle şundan bahsedeyim video sürelerine göre plan yapılmaz. Ne kadar az not alırsam alayım önemli kısımlarda çok olduğundan video uzuyor. Hesaplarınızı yapmadan önce video süresinin yarısı kadar bir süre daha ekleyin planınıza. Yani 40 dakikalık bir video için 1 saati gözden çıkarın. Bu şekilde yapınca gayet iyi olur. Adım adım serisi videoları uzun olabilir ama bir çoğunda soru çözümü olduğundan aslında o dakikanın yarısı soru çözümüne gidiyor endişelenmeyin.


Selin Hoca Video Serileri


Adım adım biyoloji ve Biyokamp serileri var. Adım adım biyoloji`de detaylı bir şekilde sınavda karşınıza çıkabilecek her şeyi Selin Hoca anlatıyor. Üstelik her videoda da o videoda ki konu hakkında soru çözüyor. Bu soruları durdurup siz çözüyorsunuz ve anlayıp anlamadığınızı kontrol ediyorsunuz. Sorular da gayet kaliteli. Biyokamp ise Selin Hoca`nın geçen sene 15 tatilde başlattığı bir seri. Hedef 15 tatil boyunca TYT`yi bitirmekti. Öyle de oldu tam 15 gün ve 15 video. Bu TYT videoları bitince aynısını AYT içinde yaptı bu sayede bizde tekrar şansı bulduk. Kendinize hangisi yakın geliyorsa o seriyi kullanabilirsiniz.

Eğer biyoloji temeliniz varsa biyokamp serisini önerebilirim. Çünkü videolarda bir çok detaydan bahsedilmiş onları not alıp test çözebilirsiniz. Bu sayede kısa bir sürede biyolojiyi bitirmiş olursunuz. Ben mesela önümüzdeki 15 tatilde baştan Biyokamp izleyeceğim üzerine de bir test kitabı tamamdır biyoloji tekrar dışında bitmiş olacak benim için. Bu yıl bir çok kişinin hedeflediği gibi ben de biyolojiyi full yapmayı hedefliyorum. Hepimiz hakkında hayırlısı olur inşallah.

Yazımızın sonuna geldik. Lütfen Selin Hoca hakkında yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümünden belirtin. Önerilerinizi, görüşlerinizi, düşüncelerinizi belirtmeden geçmeyin.

5 yorum

  1. Youtube`un en tatlı biyoloji hocası :)

    YanıtlaSil
  2. Adım adım ders videoları çok uzun izleyince sıkılıyorum. Bu tek bana mı oluyor? Bu yüzden bıraktım videoları direkt biyokamptan devam ediyorum şuan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun olduğu için sıkıcı gelebilir. Ara verip izlersen daha faydalı olur.

      Sil
  3. Bekir hocayı beklerdim senden ama neyse Selin hoca da iyidir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de değerli hocalar. Bekir hoca bu aralar motivasyon videosu çekiyor. Selin hoca ise biyoloji ağırlıklı gidiyor ondan dolayı Selin Hocayı paylaştım.

      Sil