İnternetten Para Kazanma: Yazarlık

İnternetten Para Kazanma: Yazarlık

Selam Millet! İnternetten Para Kazanma hakkında bir seri yapmayı düşündüm, benim ve arkadaşlarımın tecrübe ettiği her şeyi size yansıtmak istiyorum. İlk olarak başlıktan da anlaşıldığı gibi yazarlıktan bahsedeceğim. Peki internette yazar olarak nasıl para kazanılır?


İçerik Yazarı Nasıl Olunur?


Aslında içerik yazarı olmak için bir şeye gerek yok. Yani şuan internette yazan herkes içerik yazarıyım diyor. O yüzden bir kriter koyamayacağım. Eğer yazmayı seviyorsanız yazabileceğinize inanıyorsanız yazabilirsiniz. İnanın zor bir şey değil! Ama lütfen başka yerlerden alıp oradaki kelimelerin eş anlamlısıyla değiştirip ben içerik yazdım demeyin. Mesela Osmanlı tarihini seviyorsanız ve bu konuda bilgilisiniz bir blog açıp kendi bilgileriniz aktarabilirsiniz. Yani konu her şey olabilir. İçerik yazarı bu şekilde olabilirsiniz. Ama en önemli kısımlardan birisi de bu yazılardan para kazanmak. İşte bu iş o kadar da kolay değil.

Yazı Yazarak Nasıl Para Kazanılır?


Para kazanmayı düşünmeden önce bu işi özümsemek gerekir. Yani bu işte kendinizi geliştirmelisiniz. Bunun için en önemli yerde kendi blogunuzu açmak! Evet yanlış duymadınız açın kendinize bir blog deneyin bakalım. Günden güne kendinize geliştirirsiniz. Bu sayede diğer yazarlardan farklı hale gelebilirsiniz. Ham döneminizi bitirdikten sonra makale yazıp satmaya başlayabilirsiniz. Ee peki bu yazdıklarımızı nerede satacağız? Diye sorduğunuzu duyar gibiyim. İşte bunu içinde webmaster forumları var. Başlıca r10.net, wmaraci.com tarzında forumlar var tabi yüzlerce forum var buralara üye olup makale satış bölümünden makalelerinizi satıp para kazanabilirsiniz. Forumlar dışında sadeceon.com tarzı satış siteleri var o sitelere de üye olup makalelerinizden para kazanabilirsiniz.


Şunu da unutmamalıyız her zaman size iş veren bir kişi olmayacak veya hazır yazdığınız makaleler illa satılacak diye bir şey yok. Bazen hiç iş verenin olmadığı da olacak yazdığınız tüm makalelerin elinizde kaldığı ve zararına sattığınız makalelerde olacak. Hiç pes etmeden devam edin. Önerim Google Trends kullanıp makaleleri trendlere göre yazmanız. Yani tarihle ilgili bir makale o alanda site sahibi olan pek kişi olmadığından satılmayabilir. Ama trend olan bir konuda mesela bu yıl ki poşet olayıyla ilgili bir şey yazarsanız kesinlikle satılacağını düşünüyorum. Gündemi takip edin ve gündeme göre yazılarınızı yazın! 



Merak ettiklerinizi yoruma yazmayı unutmayın! 
Bir daha ki yazı da görüşmek üzere sağlıcakla kalın.


5 yorum

  1. Birazcık yüzeysel olmuş ama yine de fena değil. Ben de makale yazarlığı yapıyorum merak edenler sorularını sorabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam uzun zamandır kişisel bloguma bakamadım sizin yorumunuzu da yeni gördüm kusura bakmayın. Dediğiniz gibi yüzeysel kaldı ancak daha detaylı yazsam yazı uzun olurdu ve okuyan kişi sıkılırdı. Bundan dolayı yazıyı olabildiğince kısa tuttum.

      Sil
  2. Anlatım için teşekkür ederiz, arkadaşın dediği gibi yüzeysel kalmış ama bilmeyenler için iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim. Evet dediğiniz gibi biraz yüzeysel oldu.

      Sil
  3. Bende yeni başladım, ilerleyen dönemde bakalım nerelere gelebileceğim.

    YanıtlaSil