1 Haftada TYT Sosyal Bitirmek!

1 Haftada TYT Sosyal Bitirmek!

1 hafta eşittir 7 gün, 7 gün ise 168 saattir. 168 saat ise tam olarak 10.080 dakika demektir. O zaman başlığımızı düzeltelim ve diyelim ki "10.080 dakikada TYT Sosyal Bitirmek!". Başlığı biraz dikkat çekici yazdım eğer doğru düzgün bir başlık yazarsam gelen giden olmuyor. Uzun zamandır yazı yazmıyordum. Açıkçası tatildeydim bir kaç şehir gezdim her neyse konumuza gelirsek sizinle bir seri yapmayı düşündüm. Bunun adını ise #1HaftadaTYT koydum. Bazı dersler vardır hiç bir zaman bitiremeyiz. Sürekli bir şeyin eksik kaldığını düşünürüz. İşte tam olarak bu derslere 1 haftada nokta koymayı öğreneceğiz. Öncelikle şunu söylemeliyim bu dersler hakkında geçmişte birazcık bilgi birikiminiz olması gerekiyor. Azda olsa bir şeyler bilmeniz, hatırlamanız gerekiyor.

TYT Tarih


TYT Tarih`te pek hoca bulamadım ama incelediğim kadarıyla Tonguç TYT Tarih konusunu iyi anlatmış. Tonguç diyince belki ön yargılı yaklaşabilirsiniz ama aklınızda ne varsa unutun. Çünkü gerçekten mantığa dayalı şekilci anlatım sunmuşlar. Belki matematik konularını çok basit anlatıyor olabilir ama Tarih-Coğrafya konusunda ÖSYM anlamında akılda kalıcı bilgiler vererek konunun oturmasını sağlıyor.


Videonun başlığına TYT-AYT yazıyor ama AYT kısmına fazla takılmayın. Aşırı detay bir bilgi göremedim. Dediğim gibi Youtube`da Tarihi fazla kısa anlatan yok en mantıklısı bana göre Tonguçtan dinlemek.

TYT Coğrafya


Coğrafya`da Tonguç dışında bir alternatifimiz var gayette iyi bir alternatif. Yavuz Tuna akla gelmiş olabilir iyi bir hoca ancak bizim programımız başlıkta da yazdığı gibi sadece 1 haftadır. Bundan dolayı izlememiz pek doğru olmayabilir. Lcdeğitim kanalında yayımlanan bu video gayet işe yarar gözüküyor.


Yorumları inceledim, arkadaşlarıma sordum bir çok kişi beğenmiş birazcık ben de izledim gayet iyi anlatıyor hocamız. Ondan dolayı bu listeye koyulabilir. Ayrıca vaktiniz varsa Tonguç TYT Coğrafya da gayet güzel ve akılda kalıcı onu da izleyebilirsiniz.
 
TYT Felsefe


Geldik felsefeye, aslında lisedeki felsefe hocanız iyiyse sadece soru çözerek ilerleyebilirsiniz ama illa ki video izleyeceğim derseniz, arkadaşların önerdiği ve yorumların hepsi olumlu olan efsane bir video bırakıyorum. Yalnız hocanın yazısı biraz kötü ona göre arkadaşlar :)


Eğer sevmediyseniz arkadaşlar Tonguçdan TYT Felsefe tekrar videosunu izleyebilirsiniz.

TYT Din


TYT Din`de maalesef çok alternatifimiz yok. Aslında dinde konu öğrenmek yerine kavram öğrenmek daha önemli. Çünkü son zamanlarda kavramlar üzerine sorular çıkıyor. Bunun için din kültürü notlarına bakabilirsiniz. Video izlemek istiyorsanız "Hızlı ders öğren" adlı kanalın din kültürü tekrar videolarını izleyebilirsiniz. Bu kanalın aynı zamanda diğer dersler için de tekrar videoları da var eğer beğenirseniz diğer derslerin videolarını da izleyebilirsiniz.


Çalışma Programı

Ders çalışma programını oluşturup hemen çalışmaya koyulabilirsiniz. Videoların tamamı 8 saate yakın tutuyor. Bizim ise toplam 168 saatimiz vardı. Ne dersin? Bence denemeye değer. Eğer sosyal netleriniz 10-15 net arasındaysa bunu 16-20 arasına çekmeniz bu program sayesinde çok kolay. Tabii sadece video izleyerek olmaz kaynakta çözmeniz gerekiyor. Apotemi sosyal bilgiler soru kitabını öneren çok o yüzden alma imkanınız varsa alabilirsiniz. Unutmayın eğer toplam netiniz 80-85 civarındaysanız 1 haftada bunu 90+ nete sabitleyebilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun, hayallerinize, hedeflerinize inşallah ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla kalın, hoşçakalın!

2 yorum

  1. Güzel ama konu dinledikten sonra en öğretici şey soru çözmek bence. Soru çözmeden olmuyor. Bir de sosyal deyip geçmeyin gerçekten netin yükselmesi sizi motive ediyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Yazıyı özetlemişsin. Amacımız kısaca bütün konuları hatırlayıp soru çözmek.

      Sil