Hametan Krem ve Pomad Nedir? Ne İşe Yarar?

Hametan Krem ve Pomad Nedir? Ne İşe Yarar?

 Hametan Krem ve Pomad Ne İşe Yarar?


hametam

Vücudumuza birden çok etkisi bulunan Hametan pomad`ın faydaları saymakla bitmez. Özellikle iltihap giderici, doku büzücü tedavileriyle bilinen krem vücudumuzda derimizi iyileştirir Hem krem hem pomad olarak satılan hametan aynı zamanda sivilcelere de iyi gelir. Söylediğimiz gibi faydaları saymakla bitmez hem cildi onarır hem de yeniler. Ayrıca isterseniz Pak kadından hametan hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Ciltte sorun yaşayan vatandaşlar hametanı bir doktor tavsiyesi ile kullanabilir. Hametan krem kapalı kutularda eczanelerde reçete ile satılmaktadır. 30 ve 50 gramlık tüplerde satılır. Bebeklerde ise genelde pişiklerde kullanılır. Yetişkinlerde en sık güneş yanıkları ve cilt lekelerinde tercih edilir.


Hametan Pomad İle Krem Arasındaki Fark Nedir?


hametam

Hametan pomadın inanılmaz faydalarından bahsettik. Bu sefer insanların önüne iki kavram çıkıyor, pomad ve krem. Peki bu pomad ve krem farkı nedir?  Pomad ile krem farkı aslında basit bir şekilde özetlenebilir. Kremler su bazlı maddelerden oluşur ve bu yüzden daha cıvık sulu gözükebilir bundan dolayı daha da kolay sürülür. Pomatların ise yoğun, yağlı bir yapısı vardır. Kremlere göre deride uzun süre kalarak etken maddenin deri altına nüfuz etmesine yardımcı olur.


Hametan pomad ile krem arasındaki fark ise, genelde ciltteki hafif yaralar için hametan krem kullanılır. Ancak ağır derecedeki yanık ve yara tedavilerinde ise doktor tavsiyesi ile hametan pomad kullanılmaktadır. Hametan krem sarı renkteki kutuda satılır. Hametan pomad ise mavi renkli kutudan satılır. Hametan pomad ya da krem kullanmadan önce doktorunuza, eczacınıza danışınız.