İngilizce Bilmeden İngilizce Site Kurmak

İngilizce Bilmeden İngilizce Site Kurmak

 Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır planladığım ancak bugüne nasip olan projemi başlatıyorum. Hiç İngilizce bilmeden İngilizce site açıp para kazanmaya çalışacağım. Öncelikle sektörümü ve içeriklerimi belirledim.

ingilizce site

Hafta 1 Ekim 2020:


Ben açacağım siteyi ve sektörünü belirledim. Banka, finans, kredi kelimelerinde yazım yapacağım ve bu yüzden buna uygun .net uzantılı bir domain aldım. TBM oranı yüksek ve makale yazdırmanın kolay olduğu bir alan olduğunu düşünüyorum. Hosting için Avrupa lokasyonlu bir hosting tercih ettim. 14 adet makale yazdırdım. Yazdırdığım konuları şu şekilde tercih ettim; Google`a bir kelime yazıp "Kullanıcılar bunu da aradı." bölümünden seçip tek tek makaleler oluşturdum. Makalelerin girişini tamamlayıp Adsense için başvuru yapacağım. Zaten halihazırda pinli adsense adresim olduğundan onun üzerinden yapacağım. Haftalık olarak burada detayları vermek istiyorum. Hiç İngilizce bilmeden site açmak isteyenlere rehber niteliğinde bir yazı olur en azından.


Kasım 2020


Önceki ay domain bulmak ve hostingi bağlamak dışında bir şey yapmamıştım. Bu hafta ise wpmavi.com adresine bakarak tam düzenli tüm eklentileri kurdum. Haftalık aldığım ingilizce makaleleri planladım.


Aralık 2020 


Makaleleri eklemeye devam ettim bir çoğu indekslendi ve alexa değerim ilerlemeye başladı.


Ocak 2021


Tüm makaleler bitiyor artık yavaştan adsense başvuru sürecine gireceğiz. Bu arada beklemediğim şekilde makaleler ilk sayfalarda çıkmaya ve hit almaya başladı. SEO çalışması yapmadan 2 ayda böyle beklemiyordum ama tabi bu iyi bir şey. Şubat ayında adsense başvurumuzu yapıp eğer onaylanırsa hemen SEO çalışmasına geçeceğiz.


8 yorum

  1. Kolay gelsin. Takipteyim.

    YanıtlaSil
  2. Translateden yapuılabilir de eger ki yanlıs bir şey olursa insaınn bası belaya girebilir.

    YanıtlaSil
  3. Bende düşünüyorum, takipteyim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Google translate ile yapılabilir , fakat oluşacak cümle bozuklukları sebebi ile okuyucularınız rahatsız olabilir .

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir işe imza atmak üzereseniz, bende bu tür bir çalışma yapmak istemiştim. benim içinde rehber niteliğinde olacak. Başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  6. Güncel bilgiler içeren bir site. Emeğiniz ve azminiz gerçekten güzel.

    YanıtlaSil
  7. Oldukça mantıklı kullanabilirim bunu

    YanıtlaSil
  8. İngilizce daha çok kazandırıyor yani.

    YanıtlaSil