Web Tasarım Nedir? Web Tasarım Unsurları

Web Tasarım Nedir? Web Tasarım Unsurları

web tasarım

 Web tasarımı, internet sitenizdeki metin ve grafikleri bir araya getiren, Google ve diğer arama motorlarına erişimini sağlayan ve sitenizin ziyaretçi açısından şık gözükmesini sağlayan bir çalışmadır. Web tasarımı şöyle açıklayabiliriz mesela bir dükkan düşünün dükkanın tabelasına domain diyoruz içine ise hosting diyoruz. Aynı örnekten yola çıkarsak dükkanın tabelası ve içinin düzenine web tasarımı diyebiliriz. Yani asıl ziyaretçiyi çeken kısım web tasarımdır.

İnternet üzerinde çok fazla web tasarımı olsa da bunlar genelde her sitede kullanıldığından başarılı olamıyor. Web tasarım uzmanlar tarafından HTML dilinde yapılmaktadır. Web tasarımlarını, webmaster veya web tasarımcısı mesleklerinde uzmanlaşan kişiler yapmaktadır. Kaliteli yapılan bir web tasarım ziyaretçilerinizi ve müşterilerinizi 2 katına katlayabilir. Bu yüzden web tasarımınızı ve web tasarım yapımcınızı iyi seçmelisiniz. 

Web Tasarım Unsurları Nelerdir?

web tasarım

Web tasarımının kalitesini belirleyen ana unsurlar vardır.  Bunlardan ilki düzendir ve olmazsa olmazdır. Düzeni sadece web tasarımı üzerinden anlatmamıza gerek yoktur. Kendi hayatlarımızdan da düzen hakkında örnekler verebiliriz. Düzensiz oda, düzensiz bilgisayar vb. şeklinde hiçbiri göze hitap etmez. Web tasarımını kesinlikle düzenli olmalıdır. Ziyaretçiler bilgiye hızlı ulaşmalıdır. Asla göz yormamalıdır. İkinci unsur renklerdir. Renk seçimi kurumsal marka kimliği yansıtacak şekilde olmalıdır. Ancak renk seçimi genelde müşterinin isteğine göre de değişmektedir. 

Düzen ve renkten sonra dikkat edilmesi gereken en önemli nokta grafiklerdir. Siteyi asla yormamalıdır. Fotoğraflar, logolar optimize edilmeli ve sitenin açılması yavaşlatılmamalıdır. Site yavaşlarsa ziyaretçi kaybı kaçınılmazdır. Web tasarım için yine olmazsa olmaz sayılan fontları da atlayıp geçemeyiz. Font seçimi Türkçe karakterlerle ve web tarayıcısı ile uyumlu olmalıdır. Eğer kabul gören fontlar seçilmezse ortaya kötü, göze hitap etmeyen görüntüler çıkabilir.

https://volkanaktas.com.tr/web-tasarim/