Altcoin Sepeti Nasıl Yapılır? (100x Yapacak Coinler)

Altcoin Sepeti Nasıl Yapılır? (100x Yapacak Coinler)

 

altcoin sepeti

Altcoin sepeti nasıl yapılır? Kendiniz altcoin sepeti yapmayı hiç düşündünüz mü? Öncelikle altcoin ne demek onu açıklayalım.


Altcoin Nedir?


Altcoinler, kendine özgü bir algoritmaya sahip şifrelenmiş sanal paralardır. Bugün tam 9000 adet altcoin var. Geçmişe dönersek bitcoin yeni zirvesini yapmadan önce 1000 altcoin bile yoktu. Bu altcoinler yerli yabanca her borsada listelenir alınır ve satılır. Tabi bazı altcoinler özellikle ilk 20`de yer alanlar çok popüler altcoinlerdir. Bu coinlere neredeyse her borsa listelenir. Market değerleri 3-4 milyar doların üzerindedir. Tabi her altcoin bu kadar büyük değil 1 milyon dolardan küçük değeri sahip altcoinlerde vardır. Bu tür hacimsiz altcoinler genelde tek bir borsada alınıp satılır. Popülerliği arttıkça alıcısı satıcısı artar ve yeni borsalara girer. Yeni borsalarla birlikte değerine değer katar.


Altcoin Sepeti Nedir?


Son günlerde altcoin sepeti dillerden düşmeyen bir kelime oldu. Peki nedir bu altcoin sepeti? Altcoin sepeti birden fazla coini yatırım amacıyla almaya denir. Belirli bir paranız var ve bununla 3-4 veya 15-20 altcoin alarak yatırım yapıyorsunuz. İşte buna tam manasıyla altcoin sepeti denir. Altcoin sepeti yaparak birden çok dikkat etmeniz gereken husus var. Bu hususlardan birisi de paranız tamamıyla veya ihtiyaç olan parayla yapmamanızdır. Çünkü nasıl hayatın bile bir garantisi yokken herhangi bir altcoinin de garantisi yoktur. Düşebilir veya silinebilir. Bunu da geçtim eğer siz acil durum parası ile altcoin sepeti yaparsanız sabırsız olursunuz ve her düşüşte satma ihtimaliniz artar. 10 kat düşüp 100 kat artan örnek gösterebileceğim çok altcoin var.


Altcoin Sepeti Nasıl Yapılır?


Herkesin çok fazla sorduğu altcoin sepeti nasıl yapılır? sorusuna geldik demek isterdim ama genellikle insanlar balık tutmayı değil direkt balığı yemek ister o yüzden 100x yapacak coinler? Gibi soruları daha fazla merak ederler. Neyse ben yine de işin tutma kısmını anlatmaya devam edeyeyim. Öncelikle bazı şartlarımız var bu şartları buraya ekleyelim. Bu şartlara bakarak coin seçiminizi yapabilirsiniz.


  • Sınırlı sayıda üretilmiş olsun.
  • Marketcap değeri mümkünse 1 milyon doların üzerinde olsun
  • Coinlerin en azından yüzde 10`u dolaşımda olsun. 
  • Fiyatı mümkünse ucuz olsun.

Bu verilere bakmak için coinmarketcap.com sitesini kullanacağız. Öncelikle şunları açıklayalım: Sınırlı sayıda olan coin bitmeye yakın değerlenir bu yüzden bu en önemli maddemiz. Diğerleri ise coinin güvenli olup olmadığını test eder. Yeni çıkan bir coin tehlikelidir piyasadan tutmadan silinebilir. Ancak %5-10`u piyasada ise ve 1 milyon dolarlık hacmi varsa o coin için para harcamıştır bir emek vardır üstünde o yüzden diğerlerinden daha güvenlidir. Fiyatı neden ucuz olsun? Diye soruyor olabilirsiniz bu size kalmış ama mümkünse daha ucuz olsun dedik çünkü daha fazla kazanç imkanı sağlar.


Ek olarak isterseniz coinlerin %50`si de dolaşımda olsun farketmez sona yaklaştıkça illa ki değeri artacaktır. Eğer sona uzak coinlerle yaparsanız daha uzun vadeli bir sepet yapmış olursunuz. %50`si dolmuş coinlerle yaparsanız daha da kısa sürede hedefiniz gerçekleşebilir ama bu seferde kazanç diğeri kadar olmaz. Birde bu tür coinlerin rekor seviyesi yüksekse tekrar rekoru kırana kadar dirençlerle karşılacak ve iş uzayacak ancak yeniye yakın bir coinse bir direnci de olmayacağından işi daha kolay. 


Tavsiyem her türden coinle sepet yapın. Projeleri farklı olsun (Defi, NFT vs.), miktarları farklı olsun, fiyatları farklı olsun. Bu sayede şansını daha da arttıracaksınız. Grafiklerine de bakın yukarıya eğimliyse o coin daha da olumludur. Grafiklere saatlik 4 saatlik tarzda bakmayın bizim işimiz al sat değil al tut. O yüzden haftalık grafiklere bakmak daha ideal.


Coinmarketcap.com üzerinden customize kısmından ayarları yapın özellikle max supply ana sayfada gözüksün çünkü ona göre karar vereceksiniz. İsterseniz 0-1$ olanlar şeklinde de listeleyebilirsiniz ben öyle yaptım. 




Örneğin hemen bir tane coin bulduk:


Coinimizin adı "ROSE" güncel fiyatı 0,18$. Proje başlamış %15`i bitmiş bile. 270 milyonluk market değerine sahip bu gayet güzel bir sayı. Listelendiği borsalara bakalım binance.com var çok büyük bir güven sağlıyor. Bugünün tarihi 11.04.2021. İleride bakalım coinin fiyatı ne kadar artacak?




Sakın yazıdan ayrılma! Çünkü en önemli kısım şimdi başlıyor. Altcoin sepeti yapmak istiyorsan burada yazdıklarımı çok dikkatli oku!

  • Asla lazım olan parayla, acil durum parasıyla altcoin sepeti yapma!
  • Kısa vadede çok büyük zararı göze al!
  • Kesin yükselecek diye bir şey yok! 

Eğer lazım parayla yaparsan bir iki ay sonra biraz düşer hemen bozarsan strese girersin. Böyle bir anlamı yok. Eğer scam projeye yatırmadıysan yukarıda ki gibi sepet yaptıysan bekle ha 1000 kat artan ilk sıralara oturan bir coine yatırdıysan onu bilemem. Kısa vadede düşebilir sıkıntı yok sen projene güven. Bu arada kesin yükselecek diye bir şey yok yaşama garantimiz bile yok bunun için garantimi bekliyorsun? Kesin yükselecek diyen varsa söylesin bize de evi arabayı basalım.

Not: Coinmarketcap sitesinden coinin hangi borsalarda yayınlandığına, sosyal medya hesaplarına bakmanız kesinlikle gerekiyor. Üzerine isterseniz projeleri için whitepaper sayfasını okunmanız gerekir ama insanımız genelde okumayı sevmez direkt sonuca ulaşmayı ister. 

İlerleyen zamanlarda grafiklerden uzun vadeli olumluya döndüğü nereden anlaşılır? Coinlerin web sitesinde nelere bakılmalı nereye dikkat edilmeli? 

Bu yazımızda en basit matematik hesapla nasıl altcoin sepeti yapılır ona değindik. Mantıken şöyle düşünün bir şeyden çok varsa değeri azdır ancak az varsa değeri fazladır. Bizde o şeyden çok varken alacağız ve azalınca satacağız. Bu coinler orada yazılan max değerden fazla asla üretilemiyor.







4 yorum

  1. Konuda örnek olarak gösterilen coin şuan 3kat düşmüş 0,06 dolar seviyesinde :d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa vadede zarar göze alınmalı. Yoksa uzun vadeciliğin anlamı kalmaz. Yarın silinme ihtimali bile var hayatımızın garantisinin olmadığı yerde çok garantici konuşulmaması gerekir.

      Sil
  2. Selamlar bu sepeti nerede oluşturacağız ayrı bir borsada mı spot hesabımda karışıklık olmasını istemiyorum

    YanıtlaSil
  3. işin süpriz yanını da unutmamak lazım coin işi sabır gerektirir.

    YanıtlaSil