Neyimvar Uygulaması Nasıl Kullanılır? (Yapay Zeka Destekli Doktor)

Neyimvar Uygulaması Nasıl Kullanılır? (Yapay Zeka Destekli Doktor)

 Sağlık Bakanlığı hastalar için Neyimvar adında yeni bir uygulama yayınladı. Bu uygulama sayesinde hastalar şikayetlerini tek tek yazıp kendisine koyulan ön tanıya bakabilecek. Sadece tanıyla kalmayacak hastanın hangi bölüme gitmesi gerektiğini de gösterecektir. Mesela sırtınızın sağ kısmı ağrıyor ama hangi bölüme gideceğinizi bilmiyorsunuz işte o zaman bu uygulama devreye giriyor. Karşınızda bir doktor varmış gibi şikayetlerinizi tek tek yazıyorsunuz daha sonra insan anatomisi üzerinden tam olarak nerenizin ağrıdığını işaretliyorsunuz ve size olası tanıları gösteriyor. Olası tanılara göre ise hangi bölüme gitmeniz gerektiğini gösteriyor. 


Neyimvar uygulaması

Neyimvar Uygulaması Nasıl Kullanılır?


Neyimvar uygulamasına https://neyimvar.gov.tr/ bu siteyi kullanarak girebilirsiniz. Uygulamaya ister e-devlet ile ister de e-nabız ile bağlanabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra başla butonuna basıp hastalığınızı anlatmaya başlayabilirsiniz. 

Neyimvar Uygulaması Kullanımı (Resimli)


1-) Başla dedikten sonra böyle bir sayfa karşınıza çıkacaktır. İleri tuşuna basarak devam edebilirsiniz.

neyimvar

2-) Bu sayfada şikayetlerinizi işaretli alana tek tek yazın. Örneğin kulak ağrısı, göz kararması vs. ne hissediyorsanız onu yazmalısınız. 

neyimvar

3-) Şikayetinizi yazdıktan sonra sağ taraftan tam olarak hangi kısmın ağrıdığını seçiniz.

neyimvar

4-) Burada yazdıklarınızın haricinde başka şikayetlerde size soracaktır. Bunlardan biri varsa işaretleyiniz.

neyimvar

5-) Bu kısımda ise sizlere genel birkaç soru sorup enfeksiyon tarzı durumlar var mı onları kontrol edecektir.

neyimvar

6-) En son aşamaya geldik en yakın ilk 5 tanıyı burada görüyorsunuz. Bence yazdıklarıma göre gayet iyi tahminler yaptı. En azından bu uygulama sayesinde birazcık fikir sahibi olabilirsiniz. Bu tanıları koymak için kesinlikle bir uzman doktorla görüşmeniz gerekmektedir.

neyimvar


7-) Bu şikayetlerle hangi branşlara hangi sırayla gideceğinizi sıralamışlar. Bu sayede hastalarda olan kafa karışıklığı biraz daha azalmış olacaktır.

neyimvar

Neyimvar Uygulaması Güvenli Mi?

Neyimvar uygulaması Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan bir uygulama olduğundan güvenlidir. Ancak çıkardığı sonuçlar tıbbi görüş içermemektedir. Yani sadece bilgilendirme amaçlı kullandığınızdan emin olun. Bu sonuçlara göre herhangi bir tedavi/ilaç vs. almayınız. Kesinlikle bu belirtilerle önerdiği branşlardan birine gidip muayene olunuz. 


1 yorum

  1. uygulamanın yönlendirmesi ile ilgili Hekime randevu aldım aydınlatıcı bilgi yazana Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil