QR Kod Nedir? QR Kod Nasıl Oluşturulur?

QR Kod Nedir? QR Kod Nasıl Oluşturulur?

 QR Kod Nedir?


QR kodları, kare şeklinde, çok sayıda küçük noktalardan oluşan, 2 boyutlu barkodlarıdır. QR kodları, birçok farklı türde bilgi içerebilirler, ancak en sık kullanım alanları, ürünlerin takip edilmesi, reklamlar ve web sayfalarına hızlı erişim içindir.


qr kod


QR Kod Nasıl Oluşturulur?


QR kodlarının oluşturulması için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:


  1. QR kod oluşturucu bir araç bulun: İnternetten ücretsiz bir QR kod oluşturucu araç bulabilirsiniz. Bu araçların birçoğu, kodun içine yerleştirilecek bilgiyi girme ve kodun önizlemesini görme imkanı sunar.
  2. Bilgi girin: QR kod oluşturucu araçta, kodun içine yerleştirilecek bilgiyi girin. Bu bilgi, bir URL, bir metin mesajı veya bir dosya olabilir. QR kod oluşturucu araç, bu bilgiyi içine yerleştirecektir.
  3. Önizlemeyi kontrol edin: QR kod oluşturucu araç, kodun nasıl görüneceğini önizleme olarak gösterir. Bu önizlemeyi kontrol edin ve eğer gerekiyorsa, bilgiyi değiştirin veya yeniden düzenleyin.
  4. QR kodunu indirin veya yazdırın: QR kod oluşturucu araç, kodun bir resim dosyası olarak indirilebilir veya yazdırılabilir hale gelmesini sağlar. Bu resim dosyasını indirin veya yazdırın ve kodu kullanmaya hazır hale getirin.

QR kodları oluşturmak için birçok ücretsiz araç bulunmaktadır ve genellikle basit bir kullanımı vardır. QR kodlarını oluşturmak için birçok seçenek vardır ve bu araçlar genellikle kolayca kullanılır. Dilediğiniz bilgiyi içine yerleştirin ve kodu indirin veya yazdırın ve kullanmaya başlayın.


Eğer telefonunuzda QR kod okuma uygulaması yoksa Play Store veya App Store üzerinden QR kod yazarak istediğiniz bir uygulamayı indirebilirsiniz. Bu yüklediğiniz uygulama ile hem QR kod okuyabilirsiniz hem de QR kod oluşturabilirsiniz.