Whatsapp Web Nasıl Kullanılır?

Whatsapp Web Nasıl Kullanılır?

WhatsApp uygulaması bildiğiniz gibi veya çoğunuzun bilmediği gibi Ocak 2009`da ortaya çıktı. Çıktığından beri günümüze kadar 1.4 milyar kullanıcıya hizmet sağlayan uygulama şuanda günlük ortalama 1 milyar kişi tarafından kullanılıyor. Kısaca istatistiklerden bahsetmek gerekirse günlük 55 milyar mesaj, 5 milyar fotoğraf ve 1,5 milyar video paylaşımı yapılıyor. Peki WhatsApp nasıl bu kadar kısa sürede yükseldi? İlk çıktığı zaman tahmin edebileceğiniz gibi fazla popüler değildi. Ama mesaj uygulaması olarak bir çok kişinin dikkatini çekmişti. Dikkatini çekenlerden birisi de Facebook`un kurucusudur. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg yükselme potansiyelini fark edip 2014 yılında toplam 19 milyar dolara WhatsApp`ı almıştır. 

Whatsapp Web


İşin ilginç tarafı günlük 1 milyar kişi tarafından kullanılmasına rağmen WhatsApp`da reklam yoktur. Belkide reklam olmadığı için bu kadar hızlı gelişmiştir. Günlük 1 milyon kullanıcı için sağlam bir altyapı gerekir, sağlam altyapı içinse sağlam bir para gerekir. Hiç gelir elde etmeden nasıl altyapı masraflarını karşılıyorlar sorusu cevapsız kalıyor. Acaba bilgilerimizi satıp da mı para kazanıyor? Diye soru sürekli akla geliyor "Olasılıksız" kitabından bir alıntıyla cevap vermek istiyorum evet her an her şey olabilir.

WhatsApp Web Nasıl Kullanılır?


Asıl konumuza yani Web WhatsApp`ı nasıl kullanacağımıza gelelim. İlk olarak https://web.whatsapp.com bu linke tıklayın veya adres çubuğuna "web.whatsapp.com" yazınız. Karşınıza QR kod olan bir ekran gelecek. Şimdi telefona dönüp WhatsApp Web bölümüne giriyoruz (Genelde ayarlar kısmında olur.) ve kamerayı QR koda yöneltiyoruz ve direkt bizi yönlendiriyor. Ancak unutmayın mesajlara ulaşmak için telefonun internete bağlı olması gerekiyor. Eğer telefon bağlı değilse mesajlara ulaşamazsınız.