Mezuna Kalınır Mı? Mezuna Kalırsam Daha İyi Bir Sıralama Yapabilir Miyim?

Mezuna Kalınır Mı? Mezuna Kalırsam Daha İyi Bir Sıralama Yapabilir Miyim?

Mezuna Kalınır Mı? Mezuna Kalırsam Daha İyi Bir Sıralama Yapabilir Miyim?


Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih zamanında öğrencilerine aklına en çok takılan sorulardan biri. Acaba mezuna kalırsam daha yüksek sıralama yapabilir miyim? Ya daha kötü yaparsam? Acaba evde mi çalışsam dershanede mi? YKS`de hedeflediği başarıyı gösteremeyen ve istediği bölüm gelmeyen kişinin bir sene daha üniversiteye hazırlanmasına mezuna kalmak denir. Ertesi yıl YKS`ye girecekleri seneye ise mezun senesi denmektedir. Mezuna kalan öğrenci her avantajı ve dezavantajı oturup düşünmeli. Bir anlık gazla başlanırsa sonucu yine aynı olabilir. O yüzden planlı, programlı ve düzenli hareket edilmeli. 1 yıl zaman kaybı gibi gözükebilir ancak aslında öyle değildir yani 1 sene boyunca çaba gösterip emek verip istenilen üniversite kazanılırsa o 1 sene avantaj senesi olur. Tabi her şey istendiği gibi olmuyor kazanamama ihtimali de var ve bu ihtimal gerçekleşirse avantajınız dezavantaja dönüşür.


Mezuna Kalınır Mı?



Eğer ailenizde destek gösteriyorsa ve gerçekten bir bölümü hedefe koyduysanız bir sene kayıp değildir. Kazanamasanız bile o size tecrübe olarak yansır ve en azından denemiş olursunuz. Ayrıca 12.sınıflara göre daha tecrübeli ve deneyimli olacaksınız. Onlar okula giderken siz evde çalışma şansı edineceksiniz. Ayrıca 12.sınıfların geneli 12.sınıf konularına önceden başlamayacak ve o yıl içinde öğrenecek. Bundan dolayı o konular hakkında sizin kadar soru çözememiş olacaklardır. Bu ve bunun gibi bir çok olayı avantaja çevirmeniz gerekiyor. Bir önceki senenizde ki hataları tek tek kağıda yazıp bu sene yapmamaya özen göstermeniz gerekiyor. Mezuna kalanlar illa dershaneye gitmesine gerek yok zaten devir teknoloji devri. Her branş için 10 farklı hoca youtube`dan ücretsiz video yayını yapıyor. Tabi ücretsiz olduğundan bizim millet kıymetini bilmiyor.

 

Mezuna Kalırsam Daha İyi Sıralama Yapabilir Miyim?




Şunu unutmayın arkadaşlar okuduğunuz üniversite ve bölüm hayatınızı büyük çoğunlukla etkileyecek kelebek etkisiyle sizi bir yerlere sürükleyecek o yüzden iyi düşünün ve inanın bir yıl kayıp değil. Bir yıla karşılık 50+ yılda yapacaklarınız etkilenecek. Mezuna kalıp çok iyi yerlere yükselten bir çok öğrenci var. Bu öğrenciler youtube`da forumlarda nasıl yaptıklarını anlatıyor. Bunları okuyarak motivasyonunuzu diri tutabilirsiniz.


Uzun süre evde ders çalışmak sizi bunaltabilir bu yüzden ortamınızı sürekli değiştirmeniz gerekiyor. Eve yakın kütüphane varsa gidebilirsiniz. Eğer yoksa evdeki odanızda küçük değişiklikler yaparak sıkılmanızı önleyebilirsiniz. Mesela çalışma masanızla yatağın yerlerini değiştirebilirsiniz. Balkon varsa balkonda ders çalışabilirsiniz. YKS için kitap alırken ise kesinlikle incelemeden almayın. Önce hocalardan kitap tavsiyeleri dinleyin ve not alın. Daha sonra kitap çözen öğrencilerin yorumlarını dinleyin daha sonra ise bir kitapçıya gidip o not aldığınız kitapları tek tek inceleyin. Direkt internetten sipariş verirseniz kitabı beğenmeyebilirsiniz.