Ölen Kedisini 35 Bin Dolara Klonlattı

Ölen Kedisini 35 Bin Dolara Klonlattı

BBC`de gördüm bu haberi üzerinden biraz zaman geçmiş ama ilgi çekici geldiğinden bugün paylaşmak istedim. Çin`de genç bir iş adamının geçtiğimiz ocak ayında iki yaşındaki "Sarımsak" isimli kedisi ölmüş. Daha sonra olağan bir şekilde evinin yakınlarındaki bir bahçeye gömmüş. Olay buraya kadar çok normal. Bundan sonra New York Times haberine göre Huang Yu klonlama ile ilgili haberler okumuş ve kararını verip kedisini mezarından çıkarıp buzdolabına koymuş. Klonlama hizmeti veren bir şirket ile konuşmuş ve klonlama şirketi yaklaşık 4 hafta boyunca buzdolabında kalan kedinin dokusundan tam kırk embriyo üretmiş.


Bu elde edilen embriyolar dört taşıyıcı anneye nakledildi ve kedilerden üçü hamile kaldı. Ancak ikisi düşük yaptı. Sadece bir tanesi doğum yaptı ve o da 21 temmuz tarihinde Sarımsak`ın birebir kopyasını doğurdu. Doğan kedinin öncekiyle biraz farklı olduğunu belirtmiş. Mesela ölen kedinin çenesinin alt kısmında olan siyah leke yeni kedide yokmuş.

Ölen Kedisiyle Yeni Doğan Kedisinin DNA`sı Eşleşti mi?

Bağımsız araştırma şirketlerinden birinde yaptırdığı testte ölen kedisiyle yeni doğan kedinin DNA`sı eşleşti. Huang ise yapılan röportajda "Düş kırıklığına uğramadım desem yalan olur" dedi. Ama yinede sonuçtan memnunmuş. Çin`de bu zamana kadar hiç kedi klonlanmamış. Sarımsak ise Çin`de klonlanacak kedilerin ilki oldu.